45 jaar Arameeërs in Overijssel:
Portretten van een Ambitieuze Gemeenschap

In opdracht van en in nauwe samenwerking met het Historisch Centrum Overijssel uit Zwolle werkt de Stichting Studiecentrum Aramea al ruim een jaar aan het unieke project genaamd "45 jaar Arameeërs in Overijssel: Portretten van een Ambitieuze Gemeenschap."


Tijdens vier lezingen in Twente, waaraan ook lokale wethouders bijdragen, worden de tussenresultaten gepresenteerd. We hopen ook mensen te verwelkomen die nog niet zijn geïnterviewd, maar die wel relevante informatie en archiefmateriaal hebben die ze graag willen delen. De lezingen vinden plaats op:

 

  • Hengelo: donderdagavond 22 maart 2012 , AANMELDEN t/m 20 maart!
  • Oldenzaal: zaterdagavond 24 maart 2012
  • Rijssen: dinsdagavond 3 april 2012
  • Enschededonderdagavond 5 april 2012, AANMELDEN t/m 30 maart!

In het najaar zal er een thematische bundel en een geschiedenisboek verschijnen. In de komende weken en maanden willen we de bezoekers van onze website alvast kennis laten maken met enkele bijzondere portretten. Wil je zelf ook een familielid of kennis interviewen, dan zijn wij gaarne bereid zijn/haar portret op onze website te publiceren en in de toekomst wellicht zelfs in een verhalenbundel!

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de gemeenten EnschedeHengeloOldenzaalRijssen-Holten en Losser.


 

Klik op de onderstaande flyers voor meer informatie!

 

 


Omhoog